Translate

luni, 23 octombrie 2017

SAN MATEO, Día Intercultural 2017




După trei zile, se pregătiră de drum și porni. Merse Făt-Frumos, merse și iar merse, cale lungă și mai lungă (…)” 

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte – Petre Ispirescu

          De trei ani în același loc, cu aproximativ aceeași echipă însă categoric cu același entuziasm, a început ziua în care tradițiile noastre autentice s-au așezat frumos spre a fi cunoscute și admirate de către toți trecătorii.

        Când sufletul are dimensiunile unei lumi de basm iată că trei zile pot fi asemănate cu trei ani iar roadele vor fi la fel de valoroase și bogate. Nopțile prind lumina zilei iar zilele își pierd amurgul în împletirea ideilor cu scopurile și marea noastră năzuință: de a semăna pod de cunoaștere între inimile pe de-a-ntregul românești și sufletele din casa în care am ales să trăim: orașul spaniol Logroño și nu în ultimul rând, achiziția terenului necesar construcției Sfintei Biserici Ortodoxe.  
        De joi a început mobilizarea, fiecare cu partea sa de contribuție și certitudinea că va fi bine și că „va ieși frumos”. Telefoane, mesaje, mailuri, drumuri, rugăminți și uneori sentimente de frustrare și neputință, căci este difícil să pornești la un astfel de drum cu buzunarele pline de speranțe … și cam atât. Fără fonduri materiale, fără oameni plătiți și fără informație completă dar cu privirea dorinței departe în timp, am reușit.
(imagini din prima parte a zilei puteți găsi pe pagina https://www.facebook.com/pg/fotoGrafica.by.madalina.basarman/photos/?tab=album&album_id=789274881251630 - galerie completă
sau materiale video publicate de presa locală cu interviurile oferite de doamnele Daniela Sigoiu și Ileana Sărmaș.)


Vi-i vom prezenta cu mare drag și infinită recunoștință pe cei care au muncit voluntar (gratuit) pentru realizarea standurilor prezentate de Parohia Ortodoxă Sfânta Treime, precum și pe cei care, inspirați de visul înfăptuibil de a avea un loc al sufletelor noastre pe care să îl lăsăm generațiilor de după noi, au donat, dându-ne un umăr de sprijin.

·        Doamna Daniela Sigoiu împreună cu doamna preoteasă Livia Magnet au organizat standul de prăjituri. Cat de emoționantă a fost jertfa doamnei Daniela, care pe parcursul scurtei sale vizite ne-a dăruit din nou timp din timpul său pentru a ajuta!





Doamnele care au donat dulciuri:

·        Elena Coca

·        Daniela Sufletu

·        Maria Junie

·        Mărioara Pașca (din nou ne-a bucurat cu minunățiile sale de plăcinte tradiționale, făcute pe loc)

·        Eugenia Harghel

·        Ileana Gheban

Standul de de informare și vânzare de produse tradiționale autentice și artizanale lucrate manual a avut în culise următoarea echipă:

·        Ileana Sărmaș

·        Ionela Sărmaș

·        Lucica Buna

·        Mădălina Basarman

·        Ieronim Sărmaș


Afișele de prezentare:

·        Mădălina Basarman și Ileana Sărmaș

Fotografierea evenimentului în prima parte a zilei:

·        Mădălina și Dorin Basarman – fotoGráfica by Madalina Basarman


Montat corturi:

·        Marius Sărmaș

·        Dorin Basarman

·        Ilarie Cîmpian

·        Relu Balea

·        Boris Harghel

·        Aurel Harbuz

·        Cornel Stănescu

Demontat corturi:

·        Marius Sărmaș

·        Părintele Vasile Magnet

·        Adi Silaghi

·        Nelu Olah

·        Ieronim Sărmaș.

În cadrul momentului artistic românesc din seara zilei de 17 septembrie, ne-am bucurat să îi vedem pe scenă și pe Ionela și Marius Sărmaș, cântând alături de ceilalți români talentați din Logroño.

S-au donat public 1123,6 Euro care, ca de fiecare dată, au fost înregistrați în Registrul de Donații și depuși în contul dedicat exclusiv cumpărării terenului pentru Sfânta Biserică.

·        Vânzare prăjituri: 675 Euro

·        Vânzare produse tradiționale și artizanale: 175 Euro

·        Prin participarea și cu ajutorul doamnelor Daniela Sigoiu și Mărioara Pașca, la serbarea câmpenească din data de 10 septembrie, s-au mai strans 73,60 Euro din vânzarea diferitelor produse.

·        Donație din vânzarea de mici și preparate pregătite de Barul „Parrales Yague”, prin Relu Balea – 100 Euro

·        Asociația „Zestrea Românească” a donat suma de 100 Euro.

          Înainte de a încheia, doresc să mă adresez celor care măcar o dată au simțit că le fuge pământul de sub picioare sub povara greutăților sau dorului de cei dragi, celor care au îngenunchiat sub apăsarea lumii și au îndreptat ochii către cer – strigând cu lacrimi mute după ajutor, după Dumnezeu. Adresez aceeași întrebare și celor care ați adus pe lume prunci și i-ați vrut rânduiți după Dreapta Credință Ortodoxă moștenită de la bunicii și părinții voștri sau ați ajuns în ziua binecuvântării familiei dumneavoastră. Întind o privire și către cei care caută Lumina în Sfânta Noapte a Învierii și pacea de Sărbătoarea Crăciunului, celor cărora li s-a domolit dorul de casă sau care s-au regăsit în activitățile Parohiei noastre… v-ați imaginat cum ar fi fost FĂRĂ BISERICĂ în Logroño? Unii dintre dumneavoastră sigur își amintesc trăirea primei Slujbe pe când eram acceptați în Concatedrala de San Bartolomé…

Iată că Dumnezeu așa a rânduit, ca o dată pe an să ne fie îngăduit ca dincolo de zidurile acesteia să ne unim cu toții pentru a strânge bănuț cu bănuț pentru casa noastră, unde nimeni nu va sta cu ochii pe ceas și nimeni nu ne va mai putea impune când să deschidem sau să închidem porțile însă pentru aceasta, porțile sufletului nostru trebuie să le deschidem larg. Să ne bucurăm unii de alții, să ne acceptăm și doar așa putem transforma trei ani în trei zile, ca-n basmele rostite de bunici...  

Cu drag, admirație și profundă recunoștintă,

Parohia Sfânta Treime, Logroño

(Autor text: Narcisa-Mădălina Basarman, publicat pe blog cu binecuvântarea Părintelui Vasile Magnet, la 23 octombrie 2017)






Un comentariu:

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere