Translate

marți, 25 iulie 2017

O zi din viața Parohiei Sfânta Treime, Logroño




Duminica aceasta am adus, din nou, în atenția frățiilor voastre fapte bune, exemple de dăruire și susținere necondiționată a unor oameni buni, cu frica Lui Dumnezeu și conștiința nevoii de a participa. 



Cu mare emoție și bucurie, doamna Mărioara Pașca a fost asemănată femeilor mironosițe, căci este trăitoare precum acestea, pentru că duce această frumoasă și folositoare luptă în ctitorirea Bisericii noastre, pentru că este una dintre acele minunate suflete ale Parohiei noastre care a înțeles că parte din smerenie este și jerfa. Așa cum știți, dumneaei este și una dintre cele cinci Ambasadoare Onorifice ale Parohiei Sfânta Treime. De ce vorbim despre doamna Mărioara? Această maramureșeancă extraordinară a donat deja trei mii de euro în contul destinat achiziției terenului pentru Sfânta Biserică și croșetează fără oprire de mai bine de un an. Ne surprinde mereu prin diversitatea modelelor, pe care le creează cu mâinile sale de aur, donându-le pentru vânzarea inițiată de tinerii noștri Nepsis.


Am adus în atenția dumneavoastră și un caz mai puțin fericit dar care are la bază aceeași dragoste frățească. Unii dintre dumneavoastră știu despre necazul care a făcut obiectul ultimei colecte în bani – decesul și repatrierea tinerei Mihaela. Dumnezeu să o ierte! Cu ajutorul Domnului și prin contribuția frățiilor voastre am reușit să îl ajutăm pe soțul ei în această mare încercare. Iată că un număr de persoane au dorit să mai întindă o mână de ajutor și s-au mai strâns încă aproximativ 100 de euro, bani cu care i-am făcut o asigurare de repatriere pe care îi dorim să o folosească la adânci bătrâneți, după o viață lungă și ferită de necazuri.

Pe această cale a fost adresată încă o dată rugămintea ca fiecare să apeleze la acest tip de asigurare, fiindcă nu putem lăsa pe spatele familiei sau a comunității o asemenea povară financiară. Din păcate, Parohia noastră nu are posibilitatea să adune mii de euro de fiecare dată când un astfel de necaz vine peste ai noștri. Desigur, întotdeauna vom sprijini cazurile sociale speciale, după analiza amănunțită a acestora. Tot pentru a ușura accesul la informație, am adus în comunitate serviciile unei companii serioase de asigurări, am trimis oameni la formare profesională și am căutat să vă fie ușor, acelora care nu sunteți obișnuiți cu serviciile si mediul de afaceri de aici sau nu aveți timp să vizitați birourile din oraș din cauza orelor de muncă.

Vă rugăm să vă informați și să acționați, fiindcă doar Dumnezeu știe câte zile avem de trăit pe acastă lume și unde se vor încheia acestea. Statul român nu acordă niciun fel de ajutor financiar în procesul de repatriere, costurile unei înmormântări aici de asemenea sunt ridicate iar instituțiile spaniole percep taxe mari / zi, până când reușim să facem formele legale. Vă reamintim că incinerarea nu este permisă de către Biserica Ortodoxă, așadar nu se pot face rânduielile de înmormântare pentru cei care aleg îndepărtarea de legile acesteia.

Adresăm iarăși cuvinte de mulțumire doamnei Daniela Sufletu, care a dat naștere unei tradiții dulci în Parohia noastră, alături de doamnele Maria Junie și Eugenia Harghel. Aceste gospodine desăvârșite  prepară și donează pentru vânzarea duminicală, în scopul înmulțirii fondurilor pentru noua Biserică. 

Duminică de duminică, la Sfânta Liturghie, îi pomenim pe ctitorii și binefăcătorii Parohiei noastre. Așa cum știți, încă din 2015 am început să vă îndemnăm să îi cunoașteți, fiindcă într-o familie membrii săi se cunosc între ei. Avem o comunitate mare, vie și trăitoare iar această comunitate nu duce lipsă de suflete luminoase, de profesioniști și oameni serioși și experimentați în diferite domenii. Considerăm de datoria noastră să îi nominalizăm, să vi-i prezentăm și să vă îmbogățim lista de specialiști dintre ai noștri. Așa ne putem consolida comunitatea și imaginea reală – aflând unii despre alții. De cele mai multe ori cei corecți sunt smeriți și nu ies în față singuri decât rareori, astfel încât la urechile noastre nu ajung informațiile complete, pentru că este mai răsunătoare clevetirea decât admirația.

Considerăm că avem datoria să vorbim și să tăcem, ambele cu chibzuință și doar pentru a-i ajuta pe frații noștri. Când ai ceva de spus, despre priceperea sau neseriozitatea cuiva, fă-o asumat și cu exemple verificabile. Realitatea ta nu este absolută și dacă nu ești chibzuit poți face rău chiar când crezi că ajuți. Acasă, în țară, se vorbește deseori critic despre noi, cei plecați în afara granițelor. Se spune că suntem răi, că oricare te ajută numai ai tăi îți dau în cap. Iată de ce – pentru vorbit și pentru nevorbit. Aici, pentru că suntem în țara altora ne aflăm din nou sub lupa neîncrederii. Singurii care putem schimba ceva suntem noi. Cum?! Dacă am greșit cuiva, ne cerem iertare și căutăm să reparăm, nu să ascundem sub covor. Nu promitem ce nu putem sau nu știm să facem – imaginați-vă că aveți o problemă de sănătate și vă operează infirmiera. Nu este vina ta că nu ai știut că nu e chirurg, ci a persoanei cu bisturiul în mână. Dacă nouă ni s-a furat, nu este bine să lăsăm și pe altul în pericol dar este obligatoriu ca atunci când vorbim despre o situație neplăcută să ne limităm la fapte și nu la emoțiile create de acestea, fiindcă putem face rău în două direcții. Dacă ai avut în casa ta un zugrav care în loc să izoleze umiditatea, a dat doar cu vopsea pe deasupra și baia ta arată mai rău ca înainte, fii pregătit să îi primești pe alții să privească rezultatele, pentru a decide singuri dacă aceasta este o dovada de neprofesionalism. Poate că unii văd în asta pictură abstractă.

În încheiere dorim să le mulțumim tuturor celor care, cu frică de Dumnezeu, se apropie de frații lor și care întind o mână atunci când este nevoie, care înțeleg smerenia, chibzuința faptei și a vorbei și care pun cu mâinile lor piatră de temelie la casa bucuriei aproapelui. Domnul să vă binecuvânteze casa și familia și să trăiți în pace și împlinire mulți ani fericiți!

(Autor text și imagini: Mădălina Basarman – „fotoGráfica by Madalina Basarman”, articol publicat cu binecuvântarea Părintelui Vasile Magnet)


Împreună, i-am cântat „Mulți Ani, Trăiască” doamnei Mărioara Pașca


*Preluarea parțială sau integrală a acestui reportaj, fără a menționa sursa și autorul, este strict interzisă prin legile internaționale ale Drepturilor de Autor.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu